Byta webbhotell

Kopparköket kan hjälpa er med att byta webbhotell och flytta både er hemsida och er e-postkonton.

Vi får många förfrågningar om att hjälpa kunder med att byta webbhotell. Orsaken till detta brukar vara att kundens nuvarande webbhotellsleverantör har brister i driftsäkerheten. Exempelvis kraschar företagets hemsida med jämna mellanrum, eller så kommer e-post som man skickar inte fram till mottagaren.

Delade IP-adresser

När man är kund hos en webbhotellsleverantör delar man oftast IP-adress med hotellets andra kunder. Anledningen till det är att hotellet vill hålla nere kostnaderna. Dessvärre kan webbhotellsleverantörens IP-adresser i vissa fall ha blivit utnyttjade av oseriösa aktörer, vilket leder till att IP-adresserna blir spärrade av de större e-postmottagarna, exempelvis Google, Yahoo med flera. Detta kan leda till att er hemsida och er e-post bli påverkad om ni delar IP-adress med dessa oseriösa aktörer. Om er webbhotellsleverantör har för många hemsidor och e-post kopplade till en IP-adress – eller inte byter ut sina IP-adresser tillräckligt ofta – kan det bli bestående problem för er.

Vi kan hjälpa er att byta webbhotell

Att flytta hemsida och e-post till en ny leverantör kan upplevas som svårt, och det finns dessutom risk för avbrott om det inte görs på rätt sätt. Vi på Kopparköket kan hjälpa er att byta webbhotell på ett snabbt, säkert och kostnadseffektivt sätt.