Apputveckling – Från Mock till POC till Launch​

Har ni en app-idé?

Kopparköket har lång erfarenhet av apputveckling och kan hjälpa er att förverkliga er app-idé genom hela utvecklingsresan. Vi kan även bistå med utveckling av speciella funktioner till er befintliga app.

Apputveckling – En resa

För startups vars affärsidé innefattar att ha en app kan det vara kritiskt att kunna visa upp en app till potentiella kunder eller investerare. Problemet är oftast att man hamnar i ett slags moment 22, där man inte har finansiering för apputveckling men samtidigt också behöver en app för att komma vidare.

Vi på Kopparköket kan hjälpa er att dela upp apputveckling i olika steg. Ibland kan det räcka att visa upp konceptet till kunden innan man bestämmer sig för att fortsätta utveckla. 

Från Mock till POC till Launch

papper penna

Steg 1. Börja med papper och penna

Skissa först upp hur appen ska se ut. Vilka sidor ska finnas? Vad ska appen göra på varje sida? Ju mer utförligt du kan beskriva appen, desto lättare blir den att utveckla.

Steg 2. Workshop med Kopparköket

Nästa steg är att gå igenom er skiss tillsammans. Vi diskuterar då vilka funktioner som är kritiska att utveckla, och vilka funktioner som kan vänta till framtida versioner. Ni får alltid en timmes fri konsultation och era idéer diskuteras konfidentiellt.

  Kontakta oss
  Steg 3. Mock-up

  I det här steget digitaliserar vi era skisser på en hemsida. Skissen kommer att se ut som en app men är inte funktionell. Däremot finns det en digital version av era skisser online, som ni redan nu kan visa upp för potentiella kunder och investerare via en länk.

  MY CO2 TRACKER

  7.09

  ton CO2

  Från Mock till POC

  MY CO2 TRACKER
  0
  ton CO2
  Total CO2 budget
  CO2 70%

  Steg 4. POC (Proof of Concept) 

  Får ni grönt ljus från kunder och investerare att fortsätta med er apputveckling, så kan man släppa en så kallad POC (Proof of Concept). Detta blir den första versionen av appen som ni kan använda för interna tester. Det går även att ge ut den till kunder och investerare, så att de själva kan få en känsla för er produkt/tjänst. Appen kommer att kunna laddas ner till en Android-telefon via en QR-kod, som ni också kan ge till er testgrupp. Det går även att få en nedladdningsbar app till iOS-enheter, men detta drar med sig högre kostnader.

   
  Mockup

  Steg 5. Produktion och Launch

  Utifrån den feedback man får i steg 4 kan man ta beslut om fortsatt utveckling eller inte. Om appen går i produktion fortsätter man att utveckla appens funktionaliteter. Slutligen publicerar man appen på Google Play och App Store.

  Steg 6. Förvaltning

  När appen väl är släppt kommer man ganska snart att ta emot feedback från sina användare. Då är det viktigt att redan tidigt fånga upp önskemål och buggar, och snabbt skapa lösningar. En annan viktig aspekt att ha i åtanke är att en app oftast består utav väldigt många tredjepartskomponenter. Några av dessa komponenter kan komma att uppdateras, vilket också tvingar er att uppdatera appen med jämna mellanrum.

  Enstaka funktioner till er app

  Etablerade företag som har egna utvecklare brukar anlita oss för enstaka funktioner i sina appar. Exempelvis har vi implementerat bildigenkänning, AI och databehandling i våra kunders appar. Kontakta oss så berättar vi mer om dessa projekt.   

  Vad kostar apputveckling?

  Vi kan ganska snabbt efter ett första möte kunna ge er en ungefärlig uppskattning på vad apputvecklingen kommer att kosta. Vanligtvis ska man räkna med en initial kostnad för utvecklingen och sedan förvaltningskostnader för att upprätthålla appen. Är det däremot glasklart vad som ska göras kan vi ge ett fast pris.

  Vad är en webbapp?

  En webbapp är en app som ligger på en hemsida. Detta är ett alternativ om det inte finns något behov av att kunna ladda ner appen. Vi på Kopparköket har bland annat utvecklat webbappen DinMedlem, vilket är ett medlemssystem för föreningar.